18.09.2017
Джерело: agronews.ua
Регіон: Україна
Про це повідомила  керівник відділу тестування пестицидів НДЦ НСЕ "ТЕСТ" Ніна Кільдій. 

«Найпоширеніший фальсифікат - це підміна основної сировини: в молочній продукції молоко намагаються замінити рослинними жирами, в ковбасі - м'ясо намагаються замінити. Плюс - те, що стосується барвників, ароматизаторів, підсилювачів смаку, консервантів - це те, що дуже часто в абсолютно різних продуктах харчування зустрічається. Молочна продукція - це рослинні жири, в ковбасі - це замінники м'яса. Ми знаходили сою, це може бути курятина», - зазначила експерт.

За її словами, досить велика проблема - це наявність харчових добавок. Так, наприклад, незаявлений підсилювач смаку глутамат натрію знаходили і в ковбасі, і в кетчупах. Часто буває, що заявлений один консервант на етикетці, а в складі знаходять два. Наприклад, в томатних пастах часто виявляють і консерванти, і барвники, всупереч вказівці «натуральний продукт». У майонезі ж може бути різний вміст яєць.

При цьому Н. Кільдій додала, що також важливі показники безпеки, контроль над дотриманням яких дозволить виключити поширення сальмонельозу або спалаху ботулізму, які недавно спостерігалися в Києві.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України скасував обов'язкове застосування національних стандартів. Відзначається, що добровільне застосування стандартів відповідає вимогам Угоди про технічні бар'єри в торгівлі Світової організації торгівлі, а також європейським принципам стандартизації.

Щоб залишити коментар, авторизуйтеся

Через експерименти чиновників гуцульські сири можуть зникнути
ФАО отмечает высокое качество белорусских молочных и мясных продуктов
04.09.2017

ЗСТ с Канадой. Что это даст Украине?

11 июля 2016 года было подписано соглашение о ЗСТ между Украиной и Канадой, а 1 августа 2017 оно стартовало. Многие задались вопросом, повлияет ли это на молочный рынок? Разбирались в The DairyNews.
США планують до 2021 року наростити експорт молочної продукції на 5%