Про це інформує The DairyNews з посиланням на прес-службу відомства.
На тренінг були запрошені представники бізнесу (оператори ринку харчових продуктів, які зобов’язані впровадити систему НАССР в 2017, 2018, 2019 роках) та територіальних органів Держпродспоживслужби в Одеській області.
У заході взяли участь 147 осіб, із них 110 – оператори ринку харчових продуктів.
У ході тренінгу висвітлені актуальні для операторів ринку харчових продуктів питання, акцентовано увагу на вимогах законодавства України з питань безпечності та окремих показників якості харчових продуктів.
Окремо були обговорені обов’язки операторів ринку щодо впровадження ними постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи НАССР та аналогічних систем з контролю якості та безпеки. Учасники проаналізували основні етапи впровадження НАССР та відповідальність операторів ринку за невиконання вимог харчового законодавства.
За результатами тренінгу операторам ринку надано детальні консультації та відповіді на всі питання з впровадження системи НАССР на підприємстві.