Есть ли в Украине проблема фальсификата? Есть. Такая ли она ужасающая, как кажется? — разбирается The DairyNews
01.07.2017

Коментар експерта

Денис Марчук, заступник голови аграрної партії України
Денис Марчук, заступник голови аграрної партії України:
На ринки ЄС значно важче вийти, але якщо вже закріпився, то це є свідченням високої якості продукції. Тому багато українських сільгосппідприємств вже провели чи проводять стандартизацію власної продукції згідно європейських санітарних норм.

Виконуючи зобов’язання перед ЄС із гармонізації законодавства українські парламентарії 18 травня 2017 року проголосували у другому читанні законопроект № 0906 «Про державний контроль, що здійснюється з метою перевірки відповідності законодавству про безпечність та якість харчових продуктів і кормів, здоров’я та благополуччя тварин».

Новий закон чітко базується на законодавстві ЄС і спрощує сертифікацію продуктів господарської діяльності на усіх етапах харчового ланцюгу та гарантує захист споживачів від небезпечних харчових продуктів на основі системи HACCP. Запровадження європейських стандартів якості харчових продуктів відкриває нові можливості для вільного руху товарів та послуг з України на ринок ЄС та третіх країн

Щоб залишити коментар, авторизуйтеся

Британские сыровары возрождают традицию «крещения» сыром
01.07.2017

Что даст Украине введение системы HACCP?

До 1 января 2019 года все животноводческие предприятия Украины должны перейти на систему HACCP. Что это за система и что она даст разбирались в The DairyNews.
Батуми глазами The DairyNews