20.04.2016
Джерело: biz.nv.ua
Регіон: Україна

Про це розповів начальник науково-дослідного відділу компанії Алішер Нурмухаммедов.

"Зараз ми починаємо пілотний проект про виробництву органічного молока на одній з наших ферм. Там 490 корів, тобто 3-5% від загального поголів'я. Перша продукція з'явиться через два роки", - сказав він.

За його словами, технологія не передбачає істотних інвестицій. У компанії планують замінювати мінеральні добрива на органічні, а необроблені від шкідників насіння навіть дешевше. Він також уточнив, що це буде відбуватися за рахунок існуючих потужностей компанії.

Маркетолог компанії Олена Цапук уточнила, що спочатку органічне молоко буде продаватися на внутрішньому ринку. А потім можливо почнуться експортні поставки.

"На ринок органічного молока ЄС складно вийти з високих вимог і великого асортименту цієї продукції в цих країнах. Складно здивувати споживача. В першу чергу ми розглядаємо внутрішньої ринок", - уточнила Цапук.

Крім тваринництва, в Астарті займуться і органічним рослинництвом. За словами Нурмухаммедова вже в наступному році компанія буде продавати органічну гречку, кукурудзу і пшеницю.

"Під цей проект виділено 1,2 тис. га землі. Основна частина - близько 800 га - це кормові культури та 400 га - зернові", - пояснив він.

Довідка. Агропромхолдинг Астарта - найбільший виробник цукру в Україні з часткою виробництва близько 25%. Земельний банк складає 245 тис. га. Крім того компанія займається виробництвом молока і переробкою сої. У 2015 році Астарта справила 103 тис. тонн молока, що на 1% менше, ніж роком раніше. Всього в Україні за підсумками 2015 року було вироблено близько 10,7 млн тонн молока, що на 4% менше, ніж роком раніше.

Щоб залишити коментар, авторизуйтеся

02.11.2016

Козоводство в Украине

Сегодня козоводство в Украине только начинает развиваться. Несмотря на то, что с каждым годом это направление становится всё более популярным, остаётся много вопросов, на которые только предстоит найти ответы. Корреспондент The DairyNews узнал у экспертов с какими проблемами они сталкиваются в работе, чего не хватает для развития козоводства и могут ли в этом помочь отраслевые ассоциации.