Про це повідомляє The DаiryNews з посиланням на прес-службу Держпродспоживслужби.
Учасників навчання було ознайомлено з основними положеннями Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».
“Необхідно було донести до присутніх переваги впровадження системи НАССР, адже законодавча норма щодо розроблення, введення в дію та застосування постійно діючих процедур, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках набирає чинності для потужностей, які провадять діяльність з харчовими продуктами, у складі яких є необроблені інгредієнти тваринного походження (крім малих потужностей) з 20.09.2017 року”, - йдеться в повідомлені.
Подібні навчання для субʼєктів господарювання, що провадять діяльність у сфері виробництва чи введення в обіг харчових продуктів, було проведено в Снятинському, Косівському, Рогатинському, Тисменицькому, Коломийському районах та м.Коломия.
“Наголошуємо: в операторів ринку харчових продуктів залишилось обмаль часу для впровадження процедур, заснованих на принципах системи НАССР, - підкреслюється в повідомлені.
Щойно відбулась офіційна церемонія відкриття Східноєвропейського молочного конгресу
В преддверии открытия форума-выставки «Молочная и Мясная промышленность» руководитель
Минсельхоз намерен поддержать АПК, возмещая капзатраты и предоставляя субсидии по кредитам