Про це повідомляє The DairyNews з посиланням на прес-службу обласної адмінінстрації.
У вступному слові заступник директора Департаменту – начальник управління сприяння розвитку агропромислового виробництва та харчової промисловості Петро ТУРЧИН зупинився на стані та перспективах розвитку галузі вівчарства в регіоні.
Він зазначив, що економічні та соціальні умови сприяють розведенню овець на Сумщині. «Вівчарство – єдина галузь тваринництва, яка дає народному господарству незамінну продукцію з цілющими властивостями, а саме: баранину, дієтичну ягнятину, молоко, делікатесні сири та бринзу, а також сировину для легкої промисловості – вовну, смушки та шкіру, вироби з яких не мають аналогів щодо гігієнічних властивостей для збереження здоров’я і тривалості життя людини», – прокоментував Петро Турчин.
Завідувач кафедрою технології виробництва продукції тваринництва Дніпропетровського державного аграрно-економічного університету, кандидат сільськогосподарських наук Володимир ПОХИЛ інформував про стан та перспективи розвитку м’ясного вівчарства в Україні, поділився досвідом розведення овець тонкорунних і напівтонкорунних, м’ясних і молочних порід в господарствах Дніпропетровської області й інших регіонів України.
На ветеринарному забезпеченні в вівчарстві акцентувала увагу присутніх завідувач кафедрою терапії та фармакології і клінічної діагностики Сумського національного аграрного університету, доктор ветеринарних наук Лариса УЛЬКО.
Участь у заході взяли також керівники та спеціалісти структурних підрозділів з питань агропромислового розвитку районних державних адміністрацій, сільськогосподарських підприємств, фермерських господарств, науковці Сумського національного аграрного університету, Дніпропетровського державного аграрно-економічного університету, Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН України.