Есть ли в Украине проблема фальсификата? Есть. Такая ли она ужасающая, как кажется? — разбирается The DairyNews
23.06.2017
Джерело: The DairyNews
Регіон: Україна
Про це повідомляє The DairyNews з посиланням на прес-службу «АгроВет Атлантик».

Організація даної подорожі сприяла обміну досвідом ведення молочного господарства на міжнародному рівні. Гості мали змогу на практиці познайомитися з особливостями ведення молочного бізнесу в Україні, загальної організації виробництва кормів та продукції тваринництва на всіх етапах, організації роботи на полях, формування цін на молочну продукцію, методів управління персоналом та мотивації людей тощо.

Під час бізнес-туру голландська делегація відвідала господарства різних регіонів України. Найбільше, що вразило голландських фермерів – величезні природні ресурси та можливості для ведення фермерського господарювання.

«Ми просто вражені такими величезними площами плодючого чорнозему в Україні, що разом із напрочуд сприятливими кліматичними умовами дозволяє вирощувати вдосталь високоякісних кормів, і відповідно, тримати велике поголів’я  худоби», - відзначив Нільс ван Хойдонк, представник молочної ферми D'Hel.



З радістю прийняли гостей на ТОВ «Дзензелівське», фермерські господарства якого знаходяться у с. Дзензелівка та с. Іваньки Маньківського району Черкаської області. Господарство було засноване в 2013 розі і налічувало 90 корів, продуктивність яких становила 11 кг. На сьогоднішній день ТОВ «Дзензелівське» - це одне з передових господарств, де налічується 600 голів корів на безприв’язному утриманні. Середній річний надій за 2016 рік становив 8146 кг на фуражну корову, а в 2017 планується збільшити до 8500 кг. Крім того, у планах господарства на 2018 рік вихід на потужність 750−800 корів.

Цікава програма очікувала гостей і під час відвідувань фермерських господарств ТОВ «Агрікор Холдинг», які розташовані в с. Ядути (Борзнянського району Чернігівської області) та с. Володькова Дівиця (Носівський район Чернігівської області). Головною спеціалізацією даних господарств є виробництво яловичини. Ферма в с. Ядути налічує близько 7 тисяч м'ясного поголів'я таких порід як: Абердин-ангуська, Лімузин, Поліська та Шароле. У с. Володькова Дівиця розташована ферма, яка спеціалізується на інтенсивній відгодівлі биків з 5-ти місячного віку і до продажу. Кількість голів – близько 1450. На господарстві особливу увагу приділяють годівлі тварин. Задля досягненння максимально ефективних результатів на фермі використовується силосно-концентратний тип відгодівлі. Майже все виробництво яловичини направлено на експорт.

Завітали гості і до своїх земляків - голландських фермерів, які вже багато років ведуть свій бізнес в Україні. Так, учасники бізнес-туру відвідали фермерське господарство «Кищенці», що знаходиться у с. Добра, Маньківського району Черкаської області. Власником надсучасного комплексу є голландець Кейс Хусінга, який вже 15 років розбудовує молочний бізнес в Україні. На сьогоднішній день на безприв’язному утриманні тут вирощується більше 1000 голів дійних корів. Наразі триває реконструкція з розширенням на 4421 голови.

Також відвідали фермерське господарство «Розволожжя», що знаходиться с. Гайворон, Володарського району Київської області. Це високотехнологічна ферма на 700 дійних корів, одним із інвесторів і керівником якої є голландський фермер Антон Смітс. Господарство є одним із лідерів щодо якості молока в регіоні та технологічного устаткування. Власник впевнений, що успіх у веденні бізнесу досягається не тільки завдяки впровадженню новітніх технологій, а й вдало побудованому менеджменту. В цьому голландці вже давно є одними з лідерів у Європі, й успішно застосовують свої знання та досвід в Україні.

«Якщо в Голландії середні ферми налічують 200-300 дійних корів, то в Україні є можливість розширювати господарства і до двадцяти, і тридцяти тисяч голів. Тобто, те, що ми робимо в Голландії в невеличких об’ємах, тут можна збільшити в сотню разів! І я був радий представити такі можливості голландським фермерам», - зазначив, підводячи підсумки подорожі, технічний директор із ВРХ ГК «АгроВет Атлантик» Пітер ван Дорен.



Ініціатором візиту виступив технічний директор з ВРХ ГК «АгроВет Атлантик» Пітер ван Дорен. Підтримала ініціативу Асоціація тваринників України. 

Щоб залишити коментар, авторизуйтеся

Британские сыровары возрождают традицию «крещения» сыром
26.06.2017

Фальсификатом сыт не будешь?

Есть ли в Украине проблема фальсификата? Есть. Такая ли она ужасающая, как кажется? — разбирается The DairyNews.
Батуми глазами The DairyNews