Facebook
Вконтакте
Google+
16.02.2016
Джерело: DairyNews.ru
Регіон:
Світ
Результати досліджень автори опублікували в журналі British Journal of Nutrition, а коротко про них у вівторок, 16 лютого, пише The Guardian.
Органічне молоко і м'ясо на 50 відсотків багатше омега-3 жирними кислотами і на 40 відсотків - лінолевої кислотою. Воно також містить, в порівнянні з промисловим, більш високі концентрації заліза, вітаміну E і деяких каротиноїдів. Неорганічне молоко, в порівнянні зі звичайним, на 74 відсотки багатше йодом і містить більше селену. Заявлена частка жирів і білків в продуктах збігається.
Вчені провели метаналіз 196 наукових робіт по молоку і 67 - по м'ясу. Люди вибирають органічне м'ясо і молоко з трьох основних причин: природні умови утримання тварин, позитивна дія природних кормів і перевага для здоров'я. Основною причиною вживання органічних продуктів автори роботи вважають високий вміст в них омега-3 жирних кислот.
Опоненти зазначають, що селен і йод, що отримується організмом людини головним чином з молока і м'яса, вкрай важливий для вагітних жінок. Цих мінералів більше в промисловому молоці. Ефект від вживання органічного продукту зводиться до підвищення в щоденному раціоні частки омега-3 жирних кислот всього на 1,5 відсотка.
Експерти відзначають, що розходження в отриманні поживних речовин в молоці та м'ясі пов'язані з технологічними особливостями промислового виробництва. На їхню думку, можлива масова організація вироблення молока і м'яса, в яких будуть високі змісту як важливих для організму людини кислот, так і мінеральних речовин.