Про це заявила заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева в рамках VI Форуму IFC з харчової безпечності, який відбувся 15 березня 2017 року в Києві, повідомляє The DairyNews з посиланням на Мінагрополітики.
«Держава має створювати законодавчі рамки, також регулювати та контролювати ці питання через відповідні інструменти. Але основна відповідальність в області забезпечення безпечності та якості продукції лежить на кожному окремому виробнику. І я рада бачити, що наші компанії, при чому не лише великі, але й малі та середні, починають все більше розуміти це. Вони орієнтуються в своїй діяльності на високі стандарти якості з самого початку, а саме з виробництва сировини», - заявила Ольга Трофімцева.
За словами заступника Міністра, напрямок адаптації української системи управління безпечністю та якістю аграрної та харчової продукції до стандартів ЄС є одним з пріоритетів роботи Міністерства.
«Прийняття відповідних законодавчих та підзаконних актів, які впроваджують відповідні регламенти та директиви ЄС в цій галузі – є для нашої команди дуже важливим напрямком. Ми дуже сподіваємось, наприклад, що системний законопроект №0906, який наразі чекає другого читання у Верховній Раді України, буде прийнятий депутатами, тому що він стане серйозною базою для введення системи державного контролю в цій галузі за європейськими принципами», - прокоментувала Ольга Трофімцева.
Окрім того, заступник Міністра зазначила, що в сфері безпечності продуктів харчування має застосовуватись принцип «розумного регулювання», а не повної дерегуляції.
«Дотримання міжнародних стандартів вітчизняними аграрними виробниками та переробниками, а також відповідність української системи управління якістю та безпечністю продуктів харчування європейській, допоможуть нашим компаніям бути глобально конкурентоспроможними», - резюмувала Ольга Трофімцева.