07.09.2017
Джерело: Аgronews.ua
Регіон: Вінницька обл.
Вони запустили технологічну лінію з виробництва нового альтернативного виду палива.

В Мурованокуриловецькому районі природного газу майже немає, люди палять, головним чином, дровами та вугіллям. А тепер – і солом'яними брикетами. Зі слів Володимира Дмитрука, після жнив на полях залишається багато рослинності, дехто спалює солому, погіршуючи екологічну ситуацію. Замість цього можна пустити відходи в доходи – виготовляти дешевий, екологічний вид палива. Власники фермерського господарства розраховують забезпечити заклади соціальної сфери району цим видом палива.

Ідею виробництва солом'яних брикетів брати Дмитруки підгледіли в господарстві села Непедовка на Козятинщині. Козятинцям допомогли поляки, тому фермери зв'язалися з польською компанією, що виготовляє обладнання і встановлює його. Заплатили 5,6 мільйонів гривень, польські фахівці налаштували обладнання. Переробку організували в дві зміни – сировини у господарстві вистачає.

Це вже третє підприємство у Вінницькій області, виготовляє солом'яні паливні брикети.

Щоб залишити коментар, авторизуйтеся

Через експерименти чиновників гуцульські сири можуть зникнути
ФАО отмечает высокое качество белорусских молочных и мясных продуктов
04.09.2017

ЗСТ с Канадой. Что это даст Украине?

11 июля 2016 года было подписано соглашение о ЗСТ между Украиной и Канадой, а 1 августа 2017 оно стартовало. Многие задались вопросом, повлияет ли это на молочный рынок? Разбирались в The DairyNews.
Чим шкідливе м'ясо новонароджених телят?
Экспорт американских молочных продуктов достиг трёхлетнего максимума