На цьому наголосив Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа в ефірі радіо «Голос столиці».
«Якщо це офіційні продовольчі ринки, і мова йде про недостатню ефективність контролю та лабораторних досліджень, то, безумовно, скаржитися потрібно до Держпродспоживслужби. А якщо це несанкціонована торгівля — варто звернутися до поліції», — зазначив Володимир Лапа.
За його словами, споживачі, купуючи продукцію на стихійних ринках повинні чітко усвідомлювати всі ризики: «У споживачів має бути певна усвідомленість та культура. Люди повинні розуміти: якщо ти купуєш з землі, то розраховувати на безпечність продукції надзвичайно важко. Бо якщо купівля овочів та фруктів на таких ринках — справа більш-менш прийнятна, то молочних продуктів, м’яса, риби, м’яко кажучи, ризикована, а особливо у спеку».
За його словами, продукти мають продаватися на спеціально обладнаних продовольчих ринках, на яких встановлене холодильне обладнання і проводиться контроль якості продукції. На таких ринках працюють відповідні спеціалісти, які перевіряють продукцію, починаючи з м’яса та риби, а закінчуючи крупами та фруктами.
Щойно відбулась офіційна церемонія відкриття Східноєвропейського молочного конгресу
В преддверии открытия форума-выставки «Молочная и Мясная промышленность» руководитель
Минсельхоз намерен поддержать АПК, возмещая капзатраты и предоставляя субсидии по кредитам