Organic Ukraine
10.02.2017
Джерело: The DairyNews
Регіон: Україна

Про це повідомляє The DairyNews з посиланням на прес-службу Держпродспоживслужби.

З 20 вересня 2015 року набрав чинності Закон України 22.07.2014 № 1602-VII "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів" (далі – Закон України).

“Реалізація положень зазначеного Закону України забезпечило встановлення прозорого механізму надання державних гарантій безпечності та якості харчових продуктів, а також запровадження державного контролю в сфері санітарних та фітосанітарних заходів "від лану – до столу" згідно з вимогами європейського законодавства”, - йдеться в повідомлені відомства.

Статтею 21 Закону України встановлено вимоги щодо застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках.

З метою поступового переходу виробниками на використання процедур НАССР, Законом України визначено перехідний період щодо їх впровадження Законом України, зокрема для:

потужностей, які провадять діяльність з харчовими продуктами, у складі яких є необроблені інгредієнти тваринного походження (крім малих потужностей), – через три роки з дня, наступного за днем опублікування цього Закону (з 20.09.2017 року);

потужностей, які провадять діяльність з харчовими продуктами, у складі яких відсутні необроблені інгредієнти тваринного походження (крім малих потужностей), – через чотири роки з дня, наступного за днем опублікування цього Закону (з 20.09.2018 рік);

малих потужностей – через п’ять років з дня, наступного за днем опублікування цього Закону (з 20.09.2019 рік).

Перехідні періоди, що надають можливість операторам ринку переорієнтуватись на нові вимоги та, якщо це необхідно, привести виробництво харчових продуктів у відповідність до положень нового Закону.

Проте, як зазначають в повідомленні Держпродспоживслужби, сертифікація постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, не є обов’язковою.

“Держпродспоживслужба звертає увагу виробників харчових продуктів, що з 20 вересня 2017 року можуть бути запровадженні перевірки щодо дотримання статей 20 та 21 Закону України, а у разі необхідності застосування пункту 4 частини першої статті 64 Закону України (невиконання операторами ринку обов’язку щодо впровадження системи НАССР)”, - підкреслюють в повідомлені відомства.

Щоб залишити коментар, авторизуйтеся

Американские молочные бренды переходят на производство «безмолочной продукции»
09.02.2017

Украинский аграрный экспорт

Во время Глобального форума по продовольствию и сельскому хозяйству, Тарас Кутовой, министр аграрной политики и продовольствия Украины, заявил, что если украинские оросительные системы будут модернизированы, то производство увеличится и Украина сможет обеспечить продовольствием 400-500 млн человек. The DairyNews решило разобраться как сейчас обстоят дела.