Про це повідомив перший заступник голови ДніпроОДА Олег Кужман, інформує The DairyNews.
«У 2017-му виробництво валової сільськогосподарської продукції зросло в усіх категоріях господарств області. Порівняно з аналогічним періодом минулого року цей показник збільшився на 5%. Цього вдалося досягти головним чином завдяки великому врожаю зернових», - пояснив Олег Кужман.
За словами першого заступника голови ОДА, аграрії зібрали 2,6 млн тонн зерна – на 10% більше, ніж минулоріч.
«Вагомі результати показала й галузь тваринництва. Господарства області одержали 184,5 тис тонн м’яса - на 8% більше, ніж минулогіч. Яєць отримали 501,2 млн штук – на 7% більше 2016-го», - розповів Олег Кужман.
За словами Олега Кужмана такі показники дають можливість гарантувати продовольчу безпеку Дніпропетровщини.