Facebook
Вконтакте
Google+
25.09.2017
Джерело: kurkul.com
Регіон:
Україна
Протягом двох днів фестивалю усі учасники й відвідувачі могли прослухати лекції про те, як створити свою міні-сироварню чи молочний кооператив, що таке рух slow food і які нюанси мікробіології молока.
Близько 300 різноманітних сирів представили більше 50 фермерських господарств з усієї України. Учасниками фестивалю стали фермерські господарства «Татусеві кізоньки», «Лісова ферма», «Золота коза», «Гарбузовий рай», «Стельмащук», «Лукачівка Еко», «Добродетель», «Добрий пастор», «Закарпатське руно», «Зарянівське», «Victor et Louise Chevrerie», «Квітка Полісся», ФГ Олександра Макухіна, сімейна ферма «Білочі», родинна ферма Трухачових, молочний кооператив Cheesemania та багато сироварень — сімейна сироварня «Козуля», Селиська сироварня, сироварнi «Джерсей», «PanBaran», «Іберія», «Сміляночка», «Алфея» та інші.
Також у рамках фестивалю пройшов конкурс на кращий крафтовий сир. Журі, до складу якого увійшли зірки кулінарії, радник з питань сільського господарства посольства Франції в Україні Ніколя Перен та ведучий ранкового шоу «Сніданок з 1+1» Руслан Сенічкін, визначали кращі сири у 26 номінаціях.
На дегустацію 9 членам журі було представлено 200 оригінальних українських сирів.
«Ми хочемо показати, що в Україні є справжній смачний сир, яким ми можемо пишатися. Очікуємо, що в Україні почне розвиватися культура сироваріння й культура його споживання», — розповіла iдейний натхненник та організатор фестивалю Ірина Дем’янюк.